Waar komt (ons) marmer vandaan?
/ 0 reacties

Waar komt (ons) marmer vandaan?


In deze blog willen wij jullie kennis laten maken met de oorsprong van marmer en waar ons eigen marmer vandaan komt.

Hoe ontstaat marmer?

Marmer is een metamorf gesteente (kalkgesteente). Ontstaan doordat het sedimentgesteente (afzettingsgesteente) kalksteen zeer lang heeft blootgestaan aan een enorme hoge druk en temperatuurverschillen tijdens het ontstaan van gebergten. Traditioneel komen veel van Marmer soorten uit Italië, maar ook Portugal, Turkije en Spanje. Vergeleken met andere natuurstenen is marmer een relatief zachte steen en daardoor makkelijk bewerkbaar. Kenmerkend voor marmer zijn natuurlijk de adervormige structuren ook kenmerkend is de kristalstructuur zoals bij een suikerklontje.

Omdat marmer een natuurproduct is en minder hard dan graniet is het wel kwetsbaarder dan andere steensoorten hiermee dient u rekening te houden bij het gebruik van bijvoorbeeld onze marmeren dienbladen. Omdat marmer een geliefd materiaal is in de bouwwereld is het ook een stuk duurder dan andere steensoorten. De duurste marmersoort is de Portoro deze marmersoort is te herkennen aan de gouden aders die door de natuursteen lopen.

Waar komt ons marmer vandaan?

Wij bij Mooisa vinden het belangrijk dat ons marmer uit Europa komt hierdoor kunnen wij de kwaliteit die wij voor ogen hebben goed waarborgen. De reden hiervan is dat ons marmer natuurlijk bewerkt moet worden tot een mooi accessoire om dit proces in Europa te laten verlopen maakt het natuurlijk met de communicatie een stuk gemakkelijker.

Wij voeren op dit moment van schrijven verschillende soorten marmer. De kleuren van ons marmer zijn als volgt: White Ibiza, Black Marquina, Verde Guatemala, Crema Marfil, Lilac, Dark Emperador en Travertijn. Al is de laatstgenoemde wel een beetje een rare eend in het rijtje. Dit omdat Travertijn niet helemaal in het rijtje marmer thuishoort.

Onze producten worden voornamelijk in Spanje en Turkije geproduceerd en door Mooisa geïmporteerd naar Nederland. Onze producten komen van grote platen marmer en worden dan in de gewenste afmetingen gezagen en verlijmd. Na dit proces worden onze accessoires met de hand gepolijst. Bij aankomst in Nederland wordt ieder product visueel gecontroleerd op gebreken. Indien er geen gebreken zijn wordt het naar de klant gestuurd. Omdat wij nauw samenwerken met onze leveranciers kunnen wij ook maatwerk verzorgen. Denk hierbij aan uw eigen afmetingen of creaties in een door u geselecteerde kleur marmer.


0 reacties

Laat een reactie achter

Reviews worden beoordeeld alvorens ze worden geplaatst.