6 tips om uw marmeren woonaccessoires mooi te houden!
/ 0 reacties

6 tips om uw marmeren woonaccessoires mooi te houden!


Eerst wat algemene informatie over marmer. Marmer is een kalksteen en dus zachter en poreuzer dan bijvoorbeeld graniet. Daardoor krast het ook sneller en blijven vlekken gemakkelijker zitten. Zand en water zijn de vijand van elk soort natuursteen, ook van marmer. Marmer is gemetamorfoseerd kalksteen, bestaande uit zeer puur calciumcarbonaat. De verschillende marmersoorten hebben dichtheden die tussen de 2500 en 2800 kg/m3 liggen. Vanwege zijn prachtige, bijna transparante lichtval, vastheid, relatieve isotropie en homogeniteit is marmer zeer gewild als bouwmateriaal en in de beeldhouwkunst. De temperaturen en drukken die nodig zijn om kalksteen om te vormen tot marmer zijn dermate hoog dat eventueel in de kalksteen aanwezige fossielen vernietigd worden.

 

Hier volgen 6 tips om je marmer optimaal te beschermen!

 

  1. Maak de producten schoon na ieder gebruik. Dit klinkt vanzelfsprekend maar toch merken wij dat niet iedereen dit doet. Wanneer je dit doet verklein je aanzienlijk de kans dat er vlekken intrekken.
  1. Gebruik alleen middelen die geschikt zijn voor marmer. Gebruik hierbij PH neutrale producten en vermijd ten alle tijden producten waar schuurmiddelen inzitten. Gebruik ook zeker geen producten waar middelen zoals citroenzuur inzitten.
  1. Gebruik een schone doek of keukenpapier. Vermijd artikelen zoals een schuurspons deze kunnen je marmeren producten beschadigen.
  1. Marmer is een gevoelige steen en bestaat voor 90% uit kalk hou dit in je achterhoofd bij het gebruik van de marmeren accessoires. Marmer is een poreuze steen en dat betekend dat deze gevoelig is voor vetten en zuren.
  2. Gebruik HG marmer beschermer. HG marmer beschermer beschermt kalkhoudende natuursteensoorten tegen het indringen van water, vlekken, vuil en kalk. De beschermer is ideaal voor badkamers, aanrechtbladen, tafels en is ook buiten toepasbaar.

Gebruik HG natuursteen beschermer

Het oppervlak moet volledig schoon, vet- en stofvrij zijn.
Breng de beschermer gelijkmatig aan in een richting.
Verwijder vervolgens na 4 minuten de niet ingetrokken vloeistof met een niet-pluizende doek.
Breng na de eerste laag nog 1 á 2 extra lagen aan voor uiterste bescherming.
Laat het oppervlak na 12 uur onberoerd en stel het niet bloot aan vocht.

  1. Vermijd snijden op marmer. Omdat marmer een redelijk zachte natuursteen is komen er snel krassen op het marmer. Vermijd dus snijden op het oppervlak. Iets op marmer serveren gaat prima maar hou er wel rekening mee dat er vlekken in kunnen trekken.

0 reacties

Laat een reactie achter

Reviews worden beoordeeld alvorens ze worden geplaatst.